Nieuws

Grant Thornton neemt PwC Dutch Caribbean over

Grant Thornton heeft vanaf 1 augustus de PwC Dutch Caribbean-kantoren overgenomen op Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten.

Volgens Grant Thornton zijn de Nederlandse Antillen een strategisch belangrijke markt, met significante handelsstromen naar de VS en sterke zakelijke en culturele contacten met Nederland en in het verlengde daarvan de grootste consumentenmarkt in Europa. Bij de vier kantoren werken ruim 190 personen.

Grant Thornton had al dertien kantoren in het Caribisch gebied, maar ziet de uitbreiding als een belangrijke stap om meer dekking te bieden over de gehele regio, zoals in Saba, St. Eustatius en Suriname. In 2013 gingen ook al enkele kantoren van PwC over naar Grant Thornton.

Voormalig PwC'er Steve Vanenburg gaat vanuit Curaçao het 'Dutch Caribbean'-kantoor leiden, samen met vier partners op de andere locaties. Eerder dit jaar zei Vanenburg al tegen het Antilliaans Dagblad dat PwC Dutch Caribbean de overstap zou maken naar een ander netwerk omdat de kantoren niet langer aan de standaarden van PwC International willen voldoen. Volgens Vanenburg is het huidige businessmodel van PwC namelijk niet langer "in het voordeel" van de markten waarin PwC Dutch Caribbean actief is.

KPMG Eastern Caribbean

Mid-2017 werd ook bekend dat er een soortgelijke ontwikkeling gaande was met kantoren van BDO en KPMG in het Caribisch gebied. Op Antigua, Barbuda, St. Vincent en de Grenadines sloten voormalige KPMG-praktijken zich aan bij BDO, terwijl KPMG de merknaam 'KPMG Eastern Caribbean' geruisloos verwijderde van zijn websites. Het big four-kantoor opende echter ook nieuwe kantoren op Antigua, Saint Lucia en St. Vincent, en zei destijds zich "onverminderd in te blijven zetten voor onze klanten in de Eastern Caribbean-regio".

Ook bij deze kantorenwissel zou het businessmodel van KPMG de reden zijn geweest dat lokale KPMG'ers liever de overstap maakten naar een kleiner kantoor. Dat beaamde BDO-partner Brenda Duncan ook destijds: "Sommige mensen die al jaren in het KPMG-netwerk actief waren hebben vastgesteld dat het business model van KPMG niet goed overeenkomt met hun doelen, noch met de lokale markt. Dit is een soortgelijke ontwikkeling die een aantal jaren terug plaatsvond, toen partners van het regiokantoor van PwC overstapten naar Grant Thornton."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.