Nieuws

PwC ziet risico's in akkoord ziekenhuis en gemeente Alkmaar

Accountants van PwC vinden het geen goed idee dat de gemeente Alkmaar zich garant stelt voor nieuwbouwplannen van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ).

Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Volgens PwC zouden er te veel onzekerheden zijn rondom het akkoord tussen de gemeente Alkmaar en NWZ. De gemeente wil garant staan voor maximaal 60 miljoen euro voor een lening die NWZ wil afsluiten om de nieuwbouw te financieren. Volgens PwC is het totale kostenplaatje echter nog niet duidelijk, omdat er nog geen aanbesteding is geweest en de bouwtarieven inmiddels zijn gestegen.

PwC wijst er ook op dat er in de plannen staat dat NWZ een procent per jaar omzetgroei zal realiseren, terwijl de rendementen in de zorg momenteel flink onder druk staan. Daarnaast zou NWZ in de plannen te veel leunen op voorgenomen besparingen.

De gemeente Alkmaar had PwC de opdracht gegeven om de analyse uit te voeren en zegt blij te zijn dat de risico's nu duidelijk zijn. Desondanks menen zowel de gemeente als NWZ dat die risico's beheersbaar zijn, waardoor de verwachting is dat de voorgestelde plannen zullen doorgaan.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.