Nieuws

FRC beboet Grant Thornton UK wegens nalatigheid

Grant Thornton heeft een boete van 650 duizend pond gekregen omdat het in 2016 meerdere steken heeft laten vallen bij de controle van een beursgenoteerd bedrijf.

Dat meldt de Britse toezichthouder Financial Reporting Council. De verantwoordelijke accountant kreeg ook een boete, van 20 duizend pond.

Volgens de FRC verzuimde het controleteam om de juiste steekproeven uit te voeren bij bepaalde activa, terwijl die activa als bijzonder risicovol waren aangemerkt. Daarnaast leunde het team te veel op externe experts die door het bedrijf zelf waren ingehuurd om de waarde van de activa te bepalen. Ook ontbrak het aan een professioneel-kritische instelling en was de documentatie niet in orde. De FRC merkt wel op dat geen van de fouten met opzet is gemaakt en dat het momenteel niet twijfelt aan de juistheid van de cijfers over boekjaar 2016 van het bedrijf.

De boetes van de FRC zijn verlaagd tot respectievelijk 422.500 pond en 13 duizend pond, omdat zowel Grant Thornton als de verantwoordelijke accountant schuld bekenden en meewerkten aan het onderzoek.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.