Nieuws

Nyenrode vernieuwt debatplatform voor accountancystudenten

Nyenrode Business Universiteit heeft het debatplatform The Accountables, opgezet voor en door accountancystudenten, geheel vernieuwd. De nieuwe website is op 1 maart live gegaan.

De nieuwe site van The Accountables wordt gepresenteerd als "het platform waar jij de dialoog aangaat met andere jonge accountants". Alle redactieleden zijn student of oud-student aan Nyenrode; de site is door Nyenrode opgezet samen met de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS).

Met name thema's die spelen onder studenten worden behandeld, via de rubrieken cultuur, vaktechniek, maatschappij en zelfontwikkeling. De site geeft niet alleen ruimte aan jonge aankomend accountants, ook ervaren vakgenoten komen aan het woord, via een column van 'Dr. Audit'.

The Accountables werd als debatplatform voor het eerst geopend in het voorjaar van 2015. "De ambitie die uit de naam spreekt is dat je als student ook verantwoordelijkheid neemt voor de veranderingen die je beoogt in de professie waartoe je wordt opgeleid", stelde mede-initiatiefnemer Margreeth Kloppenburg destijds bij de lancering. In januari 2018 publiceerde de site onder meer een drietal essays van genomineerden voor de Essayprijs Accountancy van Nyenrode.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.