Nieuws

Chief Accountant SEC stapt op

Wesley Bricker vertrekt als Chief Accountant bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten. Zijn vertrek lijkt onverwacht.

De SEC heeft het vertrek van Bricker aangekondigd in een persbericht. Bricker verlaat de organisatie na zes jaar, waarvan de laatste drie als Chief Accountant. Eerder was hij partner bij PwC. Bricker wordt opgevolgd door Sagar Teotia, de huidige Deputy Chief Accountant van de waakhond.  

Als Chief Accountant was Bricker de belangrijkste adviseur van de SEC op het gebied van accounting en auditing. De Chief Accountant is onder meer betrokken bij het toezicht op standardsetter Financial Accounting Standards Board (FASB) en de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB). Ook werkt hij samen met de Monitoring Board van de International Financial Reporting Standards (IFRS) Foundation.

Bricker is bovendien de eerste SEC Chief Accountant die ook fungeert als voorzitter van de Monitoring Group, de internationale groep regelgevers en toezichthouders die zich inzet voor verbetering van auditstandaarden en controlekwaliteit.

Lof

SEC-voorzitter Jay Clayton is in het persbericht van de toezichthouder vol lof over Bricker: "Wes has moved the Commission forward in many ways, and I cannot thank him enough for his service." Bricker zelf noemt het "een grote eer" om te hebben bijgedragen aan het werk van de SEC. "I am impressed with the breadth and magnitude of results the Office has accomplished."

De SEC meldt in het uitgebreide bericht tegelijk niets over de reden voor het vertrek van Bricker of diens toekomstplannen. Volgens 'Washington-watcher' Jules Muis (onder meer oud-vice president Wereldbank) komt het vertrek van Bricker onverwacht, maar heeft de rol van Chief Accountant bij de SEC ook een politiek karakter. Hij omschrijft Bricker als een "solid sterling professional".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.