Nieuws

Eumedion pleit voor harmonisatie van duurzaamheidsverslaggeving

De standaarden op het terrein van duurzaamheidsverslaggeving moeten zo snel mogelijk worden geharmoniseerd en verplicht worden gesteld voor de Europese beursgenoteerde ondernemingen. Eumedion wil dat dit project onderdeel wordt van een geactualiseerd actieplan om de Europese Kapitaalmarktunie verder te verbreden en te verdiepen.

Dit schrijft de koepel van institutionele beleggers in haar reactie op de consultatie van de 'Next CMU High-Level Group' over de toekomst van de Europese Kapitaalmarktunie. Deze expertgroep is in mei door de Nederlandse, Duitse en Franse ministers van Financiën ingesteld om met aanbevelingen te komen op welke wijze de Europese kapitaalmarkten verder kunnen worden geïntegreerd.

Eumedion schrijft in haar commentaar dat het huidige woud aan niet-bindende standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving ertoe leidt dat ondernemingen verschillende standaarden gebruiken, waardoor de gepubliceerde informatie moeilijk vergelijkbaar en controleerbaar is. Daardoor is het voor beleggers lastig om de gepubliceerde duurzaamheidsinformatie integraal te integreren in hun beleggingsbeleid en –beslissingen.

Eumedion pleit ook voor een verdergaande harmonisatie van de financiële-marktenregelgeving, zoals volledige harmonisatie van de drempel(s) uit de Transparantierichtlijn en de Overnamerichtlijn, en voor harmonisatie van wetgeving op het terrein van desinvesteringen in clustermunitie.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.