Nieuws

IFRS Foundation wil 'groene' standaarden opstellen

Naast financiële standaarden wil de IFRS Foundation nu ook standaarden opstellen over duurzaamheid.

Dat meldde de IFRS Foundation eind september. De stichting is een consultatie gestart die loopt tot 31 december. "De roep om standaardisatie en vergelijkbaarheid van rapportage over duurzaamheid en klimaatverandering blijft toenemen, aangezien deze kwesties steeds belangrijker worden voor de kapitaalmarkten. We proberen daarom te beoordelen of er vraag is naar wereldwijde duurzaamheidsstandaarden en of de IFRS Foundation een rol zou moeten spelen bij het ontwikkelen van dergelijke standaarden", aldus Erkki Liikanen, voorzitter van de IFRS Foundation Trustees.

Beleggerskoepel Eumedion zegt in het Financieele Dagblad blij te zijn met deze stap. "De IFRS Foundation is de Rubicon overgestoken", zegt directeur Rients Abma, en spreekt van een "revolutionaire stap". Volgens Mark Vaessen, partner bij KPMG en bestuurslid bij Accountancy Europe, speelt de huidige pandemie ook een rol, omdat langetermijnrisico's daardoor meer in de belangstelling zijn komen te staan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.