Nieuws

Young profs: zorg voor voldoende contact met klanten en collega's

Tijdens de coronacrisis, waarbij er veel vanuit huis gewerkt wordt, moeten accountants vooral zorgen voor voldoende contact met collega's en opdrachtgevers. Dat benadrukken drie jonge accountants in de achtste aflevering van de NBA HELPT podcast.

Ondernemers hebben nu andere prioriteiten en zijn vooral bezig met de impact van de coronacrisis op hun business. De accountant kan daarbij een waardevolle ondersteunende rol vervullen, aldus young profs Daphne Bot (Grant Thornton), Joëlla Albers (Alfa Accountants) en Ilias Aazzam (EY). Zij spreken in de podcast met NBA-communicatiemanager Lukas Burgering.

De huidige situatie vraagt veel van het aanpassingsvermogen, beamen de drie jonge accountants. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om digitaal samen te werken. Alle drie doen ze dat onder meer door gebruik van MS Teams. "Je leert elkaar in deze periode beter kennen en meer waarderen", aldus Ilias Aazzam. Hij heeft tegelijk ook last van het beperkte contact met collega's en klanten. "Het begeleiden op afstand kost veel energie."

Onwezenlijk

Daphne Bot omschrijft de huidige situatie als "onwezenlijk" en zeker niet zoals die tijdens de studie is geleerd. Zij ervaart nu in de praktijk hoe het is om een jaarrekening op te leveren met gebeurtenissen na balansdatum over corona. "Dit levert veel cases op als studiemateriaal."

Joëlla Albers benadrukt het belang om het gesprek met collega's open te houden. "Blijf elkaar vinden, blijf communiceren. En probeer richting de klant wederzijds begrip te uiten voor de situatie waarin zij nu zitten. Als we met gezond verstand ons vak blijven uitoefenen, dan komen we hier met zijn allen doorheen."

De podcast is de achtste in een reeks speciale NBA HELPT-podcasts, om aandacht te vragen voor het hulpprogramma van de beroepsorganisatie. De podcasts zijn te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast, Pocket Casts, Stitcher en Tune In. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.