Nieuws

Kamervragen over terugbetalen noodsteun

Er zijn Kamervragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving in de media over mogelijke zorgen bij accountants over bedrijven die NOW-subsidie zouden moeten terugbetalen vanwege onduidelijkheden omtrent de steunregeling.

Kamerlid Hilde Palland (CDA) wil van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees (D66) weten wat de minister vindt van de berichtgeving en hoezeer hij de zorgen van de geciteerde accountants deelt. Volgens berichtgeving in het FD zou vooral rondom de NOW-regels voor afzonderlijke onderdelen van grote concerns, zoals dochterbedrijven of werkmaatschappijen, aanvankelijk onduidelijkheid hebben bestaan.

Palland vraagt zich onder meer af of het inmiddels goed in beeld is bij hoeveel aanvragen er mogelijk onbewust fouten zijn gemaakt doordat bedrijven voor afzonderlijke concernonderdelen een NOW-voorschot hebben aangevraagd onder een verkeerd artikel, en of dit in alle gevallen betekent dat die bedrijven het voorschot terug moeten betalen. Daarnaast wil Palland weten of het UWV in dat soort gevallen een nadere herstelmogelijkheid biedt bij de definitieve vaststelling van NOW-subsidies.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.