Nieuws

Vijf standaardzetters slaan handen ineen

Vijf wereldwijde standaardzetters, waarvan de raamwerken, rapportagestandaarden en platforms het merendeel van duurzaamheids- en integrated reporting aansturen, gaan nauwer samenwerken.

Het CDP, de Climate Disclosure Standards Board (CDSB), het Global Reporting Initiative (GRI), de International Integrated Reporting Council (IIRC) en de Sustainability Accounting Standards Board (SASB), hebben een "Statement of Intent to Work Together Towards Comprehensive Corporate Reporting" gepubliceerd. In het document betogen de organisaties dat transparantie rondom duurzaamheidsprestaties een fundamenteel onderdeel van effectief bedrijfsbeheer is en essentieel is voor het behoud van vertrouwen in het bedrijfsleven. "Toch heeft de complexiteit rond openbaarmaking van duurzaamheid het moeilijk gemaakt om de allesomvattende oplossing voor bedrijfsrapportage te ontwikkelen die dringend nodig is", aldus de organisaties.

De vijf organisaties zeggen te willen samenwerken naar één wereldwijde standaard op het gebied van corporate reporting. De organisaties hebben daarom samen een visiedocument gepubliceerd waarin beschreven staat welke elementen er volgens hen nodig zijn om te komen tot comprehensive corporate reporting. Het document bevat een gezamenlijke intentieverklaring om dit doel te bereiken, door samen te werken en door samen te werken met belangrijke actoren, waaronder IOSCO en de IFRS, de Europese Commissie en de International Business Council van het World Economic Forum.

Charles Tilley, ceo van IIRC: "Dit is een belangrijk moment om de principes en concepten van geïntegreerde verslaglegging in te bedden in de structuur van corporate reporting en het wereldwijde systeem van beslissingen, prikkels en assetallocatie om zo financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling te realiseren."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.