Nieuws

Sterke omzetgroei KPMG

KPMG NV heeft in boekjaar 2021 een sterke omzetgroei gerealiseerd van 8 procent, tot een totaal van 569 miljoen euro.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2020/2021 van KPMG, dat loopt van 1 oktober tot 30 september. Ook de winst verdubbelde bijna ten opzichte van vorig jaar, naar 110 miljoen euro, tegen 60 miljoen euro vorig jaar. De adviespraktijk van KPMG droeg daar met 12 procent groei (van 217 naar 242 miljoen euro) stevig aan bij. De economische opleving en het record aantal fusies en overnames leidden daarnaast tot een toename van Deals-activiteiten. Dat geldt volgens KPMG eveneens voor diensten op het vlak van supply chain management en strategie.

De groei van de auditpraktijk (+6 procent, van 309 naar 327 miljoen euro) werd volgens KPMG gedreven door een toegenomen vraag in combinatie met verbeterde efficiency dankzij investeringen in slimme audittechnologie en de inrichting van Centers of Excellence. KPMG zegt zich daarnaast goed te hebben gepositioneerd in de verplichte accountantsroulatie van beursgenoteerde ondernemingen.

"De ontwikkelingen in de auditpraktijk zijn spannend: nieuwe technologie verdiept de mogelijkheden van de accountant en de aandacht voor niet-financiële informatie verbreedt het werkveld. We zijn tevreden met de inspectieresultaten van afgelopen drie jaar. Deze zijn positief over de auditkwaliteit bij KPMG en motiveren ons om onze kwaliteitsagenda voort te zetten", aldus ceo Stephanie Hottenhuis.

In het afgelopen jaar is de Environment, Social & Governance (ESG) dienstverlening eveneens sterk gegroeid. KPMG heeft op het vlak van verduurzaming van bedrijven eerder een wereldwijde investering van 1,5 miljard dollar aangekondigd. KPMG is voornemens begin 2022 samen met een gerenommeerde universiteit een ESG-academie op te richten. Hottenhuis: "Die komt beschikbaar voor iedereen die deze transitie wil versnellen om zo een eerlijker en duurzamere economie mogelijk te maken. ESG-kennis en -vaardigheden worden basisvaardigheden, net als kennis van digitalisering. Daarom is het niet alleen voldoende om die kennis met onze eigen medewerkers te delen, maar juist ook open te stellen voor anderen."

Om de duurzaamheidstransitie verder te faciliteren, geeft KPMG vanaf komend 'jaarverslagenseizoen' het klimaat een prominente plek in de controle van beursgenoteerde ondernemingen. Hiermee zegt het bedrijf "een dialoog te openen met haar klanten over de verankering van duurzaamheid in organisaties".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.