Nieuws

PwC lanceert platform om CO2-uitstoot van werknemers te verminderen

Vandaag lanceert PwC een CO2-dashboard om duurzaam reisgedrag onder haar 5.500 medewerkers te stimuleren.

Met de lancering van dit nieuwe platform om de CO2-voetafdruk van haar dienstverlening te monitoren zegt PwC "de volgende stap" te maken in haar duurzaamheidsambitie om voor 2030 net-zero te zijn, oftewel, CO2-neutraal.

De 'Environmental Footprint Insights-tool' stelt management en medewerkers van PwC Nederland in staat om naast de kostenefficiëntie van mobiliteitskeuzes, ook verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van haar reisgedrag op het milieu. De app wordt vandaag gelanceerd, ook met het oog op dat het aantal reisbewegingen na de coronapandemie weer aan zal trekken.

Uit onderzoek onder eigen PwC-medewerkers blijkt dat vaak verschillende hindernissen worden ervaren als het gaat om het veranderen van reisgedrag. Voorbeelden zijn een gebrek aan inzicht, zoals dat werknemers niet weten hoe hoog hun CO2-voetafdruk is, maar ook een perceptie van tijdverlies, bijvoorbeeld dat werknemers denken dat een treinreis misschien langer duurt. De Environmental Footprint Insights-tool is ontwikkeld om medewerkers te inspireren milieubewuster te reizen.

Renate de Lange-Snijders, lid van de raad van bestuur van PwC Nederland: "Het afgelopen jaar heeft iedere thuiswerker een nieuwe manier van werken ervaren en is de manier waarop we aankijken tegen zakelijk reizen, al dan niet blijvend, veranderd. Eén van de positieve gevolgen hiervan is de vermindering van onze gezamenlijke CO2-uitstoot veroorzaakt door zakelijke reisbewegingen. Laten we die ontwikkeling, ook als we straks weer vaker naar kantoor en naar onze klanten reizen, met elkaar blijven vasthouden. En het CO2-dashboard gaat ons daarbij helpen."

Naast dat PwC de Environmental Footprint Insights-tool zelf gaat gebruiken, wordt dit CO2-dashboard ook bij klanten geïmplementeerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.