Nieuws

Tweede Kamer wil verdere lastenverlichting rondom NOW

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van de Kamerleden Amhaouch en Palland over lastenverlichting voor ondernemers. Daarbij gaat het over de derdenverklaring bij de verantwoording van de NOW-subsidie.

De beide CDA-Kamerleden dienden op 3 juni, tijdens het debat over alle steunmaatregelen van het kabinet, een motie in over de eenvoudige 'derdenverklaring'. Hierin riepen zij de regering op te bezien of de administratieve lasten van de NOW verder kunnen worden verminderd, door die in lijn te brengen met die van andere regelingen. Bijvoorbeeld in situaties waarin met een eenvoudige derdenverklaring kan worden volstaan, met een proportioneel risicobeheer.

De Kamer stemde woensdag in met de motie van Kamerleden Amhaouch en Palland en het CDA vroeg de regering hier op korte termijn uitvoering aan te geven. Naar verluidt heeft het ministerie van SZW laten weten dat te zullen doen, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

De NBA heeft met het ministerie van SZW eerder om tafel gezeten om te kijken naar administratieve lastenverlichting voor ondernemers bij de NOW en uitvoerbaarheid van de werkzaamheden. Als het ministerie de motie gaat uitvoeren zegt de NBA "zeker bereid te zijn om mee te denken".

Minister Koolmees van SZW kwam voorafgaand aan het debat op 3 juni met een reeks voorstellen voor het terugdringen van de administratieve lasten rondom de NOW-regeling. Voor een aantal Kamerleden gingen die echter nog niet ver genoeg.

Koepelorganisaties

De koepelorganisaties NBA, RB, NOAB en SRA laten weten blij te zijn dat de motie van het CDA, met brede steun van de Kamer, is aangenomen. "Dit betekent heel veel voor de administratieve lasten van onze klanten. Die kunnen als de motie snel wordt doorgevoerd een stuk worden verminderd."

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.