Nieuws

Nieuwe commissarissen hebben 'volste vertrouwen' in strategie Flynth

Flynth neemt afstand van recente berichtgeving in het FD en benadrukt dat de financiële positie van het kantoor "solide was en is". Aan een nieuwe raad van commissarissen wordt gewerkt.

Naar aanleiding van de uitgebreide reconstructie in het FD heeft Flynth op de eigen website een reactie geplaatst. Het kantoor "herkent zich niet in de passages van het FD en neemt dan ook afstand van de inhoud". Tegelijk wordt benadrukt dat de financiële positie van Flynth "solide was en is" en het kantoor in staat stelt om de twee jaar geleden gekozen strategie te implementeren. Een strategie die in 2019 door de voormalige raad van commissarissen is goedgekeurd, zo merkt het kantoor fijntjes op.

Door de Ondernemingskamer zijn, na het wegsturen van de voltallige rvc in maart van dit jaar, twee nieuwe commissarissen aangesteld: Jos Nijhuis en Herman Hazewinkel. Die hebben, zo meldt het kantoor, "het volste vertrouwen" in die strategie en de implementatie daarvan door de raad van bestuur.

Rol rvc

Op de agenda van het overleg tussen commissarissen, bestuur en de aandeelhouder van Flynth staat ook de evaluatie van de statuten van Stichting Flynth Beheer en van Flynth Holding, "waarbij best practice beginselen van corporate governance uitgangspunt blijven", zo stelt de verklaring.

"De nieuwe commissarissen zullen zich ervoor inzetten dat in de komende maanden een volledig nieuwe rvc wordt gevormd", aldus Flynth. "De rvc heeft uiteraard de gebruikelijke toezichts-, advies- en de werkgeversrol jegens de rvb." Wat dat inhoudt, wordt niet verder toegelicht.

In de reconstructie van het FD werd gesteld dat een heel actieve rvc niet bij de coöperatieve structuur van Flynth zou passen. In het recente wetsvoorstel van minister Hoekstra van Financiën wordt aan de commissarissen binnen accountantskantoren juist een zwaardere rol toegekend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.