Nieuws

Flynth vraagt ACM om toestemming voor overname accon avm

Het voornemen van Flynth om accon avm over te nemen is een stap verder. Inmiddels is aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Op 11 februari jl. hebben Flynth Holding NV en accon avm groep BV een verzoek ingediend bij de ACM om toestemming te verlenen voor overname van accon. Beide kantoren zijn actief in accountancy-, advies-, fiscale- en auditdiensten voor het midden- en kleinbedrijf.

"De melding bij de ACM is het gevolg van de mededeling dat wij met accon in gesprek zijn", is het enige wat door een woordvoerder van Flynth wordt losgelaten tegenover het FD. Accon verwijst alleen naar de reactie van Flynth.

Eind december vorig jaar werd bekend dat Flynth, qua omvang het zesde accountantskantoor van Nederland, in gesprek was met accon avm over overname van dat kantoor. Toen werd nog slechts gerept van “onderzoek” naar een mogelijke overname en van “constructieve en exclusieve” onderhandelingen, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zouden worden afgerond. Met het verzoek bij de ACM is een nieuwe stap gezet in het fusieproces.

In het nieuws

Accon avm presenteerde vlak voor het bekend worden van de fusiegesprekken een miljoenenverlies over 2020, enkele weken nadat het kantoor in het nieuws kwam door onregelmatigheden in de eigen jaarrekening. Flynth kwam in het voorjaar van 2021 in het nieuws toen een statutenwijziging, die de bevoegdheid van de raad van commissarissen inperkte, leidde tot het ontslag van de volledige rvc.

De combinatie Flynth en accon avm levert een accountantskantoor op met ruim 220 miljoen euro omzet en meer dan tweeduizend medewerkers. Beide kantoren zijn van oudsher onder meer actief in de agrarische sector.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.