Nieuws

Werkgever mag vaccinweigeraar vriendelijk vragen thuis te werken

Als een werknemer weigert zich te laten vaccineren, mag de werkgever die persoon vragen om thuis te blijven werken, om gezondheidsrisico’s op de werkplek te vermijden.

Dat meldt BNR Nieuwsradio, na navraag bij DAS. Volgens de rechtsbijstandverzekeraar is een en ander af te leiden uit de bestaande regelgeving. Wel moet onderscheid worden gemaakt tussen "een vriendelijk verzoek" en iemand verplichten om thuis te werken. Dat laatste mag de werkgever niet zomaar doen.

Thuiswerken moet wel mogelijk zijn en de werkgever moet dat ook faciliteren, stelt DAS. De verzekeraar merkt dat er in toenemende mate discussies ontstaan rondom werknemers die zich weigeren te laten vaccineren. DAS pleit daarom voor meer richting en regelgeving vanuit de overheid.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.