Nieuws

Max Verstappen jongste Quote 500-lid ooit

Formule 1-coureur Max Verstappen (25) is met een vermogen van circa 120 miljoen euro het jongste Quote 500-lid ooit.

De in Monaco woonachtige Formule 1-coureur, die zich verplaatst per privévliegtuig, komt op de 500ste plaats binnen in de jaarlijkse Nederlandse rijkenlijst. Volgens Quote kan Max zeker rekenen op plaatsverbetering in de komende jaren, gezien zijn meerjarencontract bij Red Bull dat richting de vijftig miljoen euro per jaar gaat. Dat is nog exclusief bonussen voor overwinningen, wereldkampioenschappen en persoonlijke sponsordeals.

"Natuurlijk is het leven in het Prinsdom niet gratis ondanks een luw belastingklimaat, en ook de PH-DTF (die Max voor € 12 miljoen kocht) vliegt niet op water", zo schrijft Quote. "Voor dat laatste is het trouwens prettig om te weten dat zijn team Red Bull Racing wel iets meer dan 0,19 cent per kilometer reiskostenvergoeding ophoest."

Bier

Het podium van de Quote 500 is voor debutant Verstappen tegelijk nog ver weg, want bovenaan de ranglijst staan vertrouwde namen als Randstad-oprichter Frits Goldschmeding (geschat vermogen € 5,2 miljard) en oud-Luxaflex-eigenaar Ralph Sonnenberg (€ 6,2 miljard).

Nog altijd onaantastbaar op pole position staat Heineken-erfgename en grootaandeelhouder Charlene de Carvalho-Heineken, met een geschat vermogen van € 12,8 miljard. De angst voor recessie maakt haar aandelenportefeuille weliswaar iets minder waard, maar "denk niet dat ze met de bonusfolder in de hand op zoek moet naar het goedkoopste krat, want dankzij krap € 130 miljoen aan dividend kan ze gerust een rondje geven", aldus Quote.

De nieuwe Quote 500 ligt in de winkel en is ook online te bestellen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.