Nieuws

Accountant laat als penningmeester 'spoor van verduisteringen achter'

Een accountant die werd aangesteld als penningmeester van een Elvis Presley-fanclub, is wegens verduistering van clubgelden veroordeeld tot tachtig uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Maar hij heeft meer op zijn kerfstok.

René J. uit Schiedam stak als penningmeester van de Elvis-fanclub 'It's Elvis Time' ruim 3.700 euro in eigen zak, zo meldt de regionale website Rijnmond.nl. Hij werd tot penningmeester benoemd op basis van een betrouwbaar cv, aldus de website: raadslid in Schiedam, accountant en bewindvoerder van mensen met schulden. Maar in het geniep sluisde hij ruim dertig keer kleine bedragen van de club over naar zijn privérekening.

De accountant, die momenteel in Slowakije woont, was niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij verklaarde eerder bij de politie dat hij privéproblemen en financiële zorgen had en "ontzettend veel spijt" van het verduisteren van de clubgelden. Evengoed is hij gestopt met de betalingsregeling die de fanclub met hem sloot. Hij moet nog 2.450 euro terugbetalen, heeft ook de rechter nu bevestigd.  De fanclub ging aan de verduistering bijna ten onder.

Meer verduisteringen

Inmiddels lijkt het erop dat de accountant als penningmeester van meer stichtingen en verenigingen gelden heeft verduisterd. Zo deed J. ook bij een culturele stichting in Schiedam een greep in de kas, voor in totaal vierduizend euro. Dat bedrag heeft hij wel terugbetaald, maar de stichting houdt op te bestaan.

Bij een Haagse vrijmetselaarsloge gaat het om 3.800 euro. Die loge gaat naar aanleiding van de uitspraak in de 'Elvis-zaak' nu ook aangifte doen. Andere mogelijke gedupeerden van de accountant zijn een wandelvereniging, zijn eigen huurbaas en een particulier voor wie hij bewindvoerder was.

Alles bij elkaar kan dat "wel eens Jailhouse Rock worden" voor accountant René J., aldus Rijnmond.nl. De keurige penningmeester bleek in ieder geval een devil in disguise

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.