Nieuws

FAR roept op tot nieuw onderzoek

De Foundation for Auditing Research (FAR) heeft een nieuwe ‘call for research’ uitgezet. De FAR wil onderzoek laten doen naar controles bij middelgrote accountantskantoren en naar innovaties in audit.

In haar Call for Research Projects 2023 publiceert de FAR twee onderwerpen en nodigt wetenschappers uit om een voorstel in te dienen voor passende onderzoeksprojecten.

De eerste oproep moet meer inzicht geven in de controle van middelgrote accountantskantoren. Daarbij gaat het om onderzoek naar audit- en assurance-diensten voor dga-ondernemingen en audits van minder complexe en/of kleinere organisaties. Ook wil de FAR onderzoek laten doen naar het leerklimaat binnen middelgrote auditkantoren en naar de marktreactie op auditregulering.

Audit innovatie

Verder  nodigt de FAR wetenschappers uit om een voorstel in te dienen voor onderzoeksprojecten die meer inzicht geven in audit innovatie. Doel is te onderzoeken hoe nieuwe gegevensbronnen en nieuwe modi analyses de (toekomst) van audit en auditkwaliteit beïnvloeden.

De projecten over audit innovatie richten zich op gegevens en betrouwbaarheid, de aard van auditdiensten, de organisatorische impact van gegevensgestuurde audits en op risicobeoordelingen.

FAR

De Foundation for Auditing Research heeft als doel de kennisuitwisseling tussen de academische wereld en de praktijk te verbeteren en praktijkmensen en beleidsmakers te informeren bij hun inspanningen om het accountantsberoep te verbeteren.

De FAR werd in 2015 opgericht als onderdeel van het verbeterplan In het publiek belang. Inmiddels komen de resultaten van eerder uitgezet academisch onderzoek uit, zo bleek onder meer tijdens de FAR-conferentie in de zomer van 2022.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.