Nieuws

NBA reageert op ADR-reviews NOW-dossiers

NBA voorzitter Kris Douma vindt dat het onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) naar de reviews van NOW-dossiers reden is om nader in gesprek te gaan met het ministerie van SZW en de ADR.

“Wij nemen het onderzoek serieus”, aldus Douma. “Het gaat immers om de rechtmatigheid van de toekenning van overheidssteun. Dat is publiek geld.” Toch roept de Kamerbrief de nodige vragen op. Douma: “Het is voor onze leden en de beroepsorganisatie belangrijk om te weten waar de problemen zitten en wat de eventuele oorzaken zijn. De Kamerbrief biedt daarvoor te weinig informatie.”

Minister van Gennip gaf deze week in een Kamerdebat aan, over het onderzoek een gesprek te willen met de NBA. Dat gesprek moet volgens Douma helderheid bieden over de bevindingen van de ADR en het daarbij gehanteerde normenkaders. “Dat geeft ons de gelegenheid om waar nodig lessen te trekken en om te bezien of er acties nodig zijn. We staan ook positief tegenover het vervolgonderzoek dat de ADR wil doen”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.