Nieuws

Apple wil medewerkers minstens drie dagen per week op kantoor zien

Techreus Apple verplicht medewerkers vanaf september weer minstens drie dagen per week op kantoor te werken. De maker van de iPhone en de Macbook wil dat medewerkers dan wekelijks op dinsdag en donderdag naar kantoor komen. In overleg moet nog een derde verplichte kantoordag per week worden gekozen.

Dat meldt het FD, op basis van berichtgeving door persbureau Bloomberg. Nadat medewerkers door de coronapandemie een tijdlang verplicht vanuit huis moesten werken, probeert Apple sinds juni 2021 het personeel weer vaker terug naar kantoor te krijgen. Daarbij werden al drie dagen aangemerkt als verplichte kantoordagen.

Een nieuwe opleving van het virus zat die verplichting van drie dagen op kantoor echter in de weg. Maar Apple wil nu toch weer de het principe van drie kantoordagen als uitgangspunt nemen. Daarmee is het bedrijf strenger voor de medewerkers dan andere techconcerns als Microsoft, Amazon en Alphabet (Google).

Wetgeving

Het FD verwijst naar recent onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), waaruit bleek dat Nederlanders sinds de pandemie ruim twee keer zoveel thuiswerken als daarvoor. Als kantoordagen zijn ook hier de dinsdag en donderdag favoriet.

Het vaker thuiswerken wordt inmiddels ook wettelijk ondersteund door de wet 'Werken waar je wilt', die in juli door de Tweede Kamer is aangenomen. Op grond van die wet mogen werkgevers verzoeken tot thuiswerken van medewerkers niet zomaar naast zich neerleggen. Het wetsvoorstel moet nog wel worden bekrachtigd door de Eerste Kamer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.