Nieuws

EY wijst voorstel van private equity-groep af

EY heeft het plan van private-equityhuis TPG Capital om een belang te nemen in de consultancytak afgewezen. Dat blijkt uit een bericht aan de partners van EY, zo meldt de Financial Times.

Eerder bracht de Britse zakenkrant het nieuws dat het Amerikaanse TPG Capital de internationale top van EY had benaderd met een voorstel om de organisatie op te splitsen in een assurance- en een consultancytak. Daarbij zou TPG via een debt-and-equity deal een belang nemen in de adviespraktijk, om die vervolgens naar de beurs te brengen.

In een memo aan de partners stelt EY’s internationale voorzitter Carmine Di Sibio “regelmatig” vragen te krijgen van private-equityfirma's en andere investeerders die interesse tonen in delen van EY-activiteiten. “Dat was het geval vóór Everest en zal ook in de toekomst zo blijven”, aldus Di Sibio. Volgens de EY-topman was het voorstel van TPG niet meer dan een “eerste teken van belangstelling” en is EY momenteel niet actief betrokken bij dergelijke transacties.

Project Everest, het eigen plan van EY om de organisatie op te splitsen, werd gestaakt in april van dit jaar. Di Sibio kondigde daarna zijn vertrek aan; de topman blijft nog aan EY verbonden tot juni 2024. EY is momenteel druk met zijn opvolging.

Bron: Financial Times  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.