Nieuws

FAR-conferentie over relatie tussen cultuur en controlekwaliteit

De jaarlijkse conferentie van de Foundation for Auditing Research (FAR) staat geheel in het teken van de relatie tussen de cultuur binnen accountantskantoren en de kwaliteit van de verrichte controlewerkzaamheden.

Het belang van aandacht voor cultuur werd recent weer onderstreept met de miljoenenboete voor KPMG. Uit de onderbouwing van die boete, de hoogste ooit opgelegd door de Public Company Accounting Oversight Board, blijkt dat de PCAOB de bedrijfscultuur als de belangrijkste oorzaak aanwijst voor de geconstateerde onregelmatigheden.

Hoe kan zoiets ontstaan? En wat zijn daarvan de effecten op de accountantscontrole? Dat vraagt om tijd voor bezinning, aldus de organisatie van de FAR-conferentie. Tijdens de conferentie wordt gesproken over het ontstaan van een bedrijfscultuur, of cultuur onderwerp van beleid is en hoe cultuur verband houdt met controlekwaliteit.

De jaarlijkse conferentie wordt geopend door professor Jere Francis, die met zijn team in de afgelopen vier jaar de cultuur binnen accountantskantoren bestudeerde. De key note speech wordt gegeven door hoofdeconoom Martin Schmalz van de PCAOB.

De conferentie wordt gehouden aan universiteit Nyenrode in Breukelen, op 24 en 25 juni 2024. Het volledige programma is beschikbaar via de website van de FAR.  Inschrijven kan via deze link.   

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.