Opinie

Sex sells

Een algemene wijsheid in reclame en marketing luidt dat sex sells. Accountants vormen vermoedelijk geen uitzondering, dus zou deze blog, puur vanwege de titel, tot de meest gelezen blogs van het jaar moeten gaan behoren.

Het leek me een aardig experiment. Tot mijn spijt moet ik u wel teleurstellen. Hoewel deze blog vaker het woord ‘sex' - of ‘seks' voor de moderne spellers - zal bevatten dan welke blog dan ook op deze site, het gaat niet over sex. Of seks. 

Waarover dan wel? In alle eerlijkheid: nergens over. 

Ik dacht nog even dat Greenspan mooi materiaal voor een blog zou opleveren, maar helaas. De goede man heeft er blijkbaar behoefte aan om in het nieuws te blijven, maar dat is dan toch vooral het nieuws volgens Van Dale: 

nieuws het; o 1 bericht, tijding: goed ~, slecht ~; in het ~ zijn in de publieke belangstelling staan

Het is een bericht. En hij plaatst zichzelf in de publieke belangstelling. Nieuws dus. Maar het gaat echt nergens over. 

Maar nu even naar de inhoud: Greenspan heeft, nu hij van zijn pensioen mag genieten, blijkbaar het idee ontwikkeld dat de crisis is ontstaan door: 

Ten eerste het feit dat financiële producten té complex zijn geworden, waardoor geen duidelijk inzicht in hun risico kon worden verkregen. De tweede reden is dat toezichthouders wereldwijd hier geen tijdige actie op hebben ondernomen. 

Oh ja joh? 

De Britten schijnen al bedacht te hebben dat meneer Greenspan daar zelf nogal aan heeft bijgedragen. Dat had meneer Greenspan zelf al eerder bedacht. 

Nu weet ik dat ik genuanceerd moet zijn. Veranderende inzichten, u kent dat wel. Maar ik kan het even niet opbrengen. Natuurlijk maken mensen fouten, en het is prachtig als ze dat durven te erkennen. Maar zou het niet een optie zijn je dan gewoon eventjes, echt heel even maar, gewoon in een hoekje te gaan zitten schamen? 

Wat is dat toch met mensen die aan het roer van de mislukking hebben gestaan, en die vervolgens heel parmantig hun diepe inzichten met de wereld willen delen, ja zelfs gewoon doen of hun neus bloedt?

Nou ja, het is van alle tijden. Sommige mensen moet je, voor hun eigen veiligheid, en die van de wereld, misschien maar gewoon op een afgelegen eilandje laten tuinieren en boeken schrijven.

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.