Nieuws

VEB gaat Deloitte aansprakelijk stellen

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat Deloitte aanklagen wegens het ten onrechte afgeven van goedkeurende verklaringen bij jaarrekeningen van Ahold. Deze beslissing volgt op de uitspraak van het van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over Deloitte-accountant John van den Dries.

Het CBb verwijt Deloitte dat het kantoor ernstig tekort is geschoten bij het toezicht op Ahold. "De VEB ziet in de uitspraak voldoende gronden om Deloitte Accountants verantwoordelijk en aansprakelijk te houden voor een gebrekkige controle van de boekhouding bij Ahold", aldus een verklaring van de VEB.

"Beleggers in Ahold zijn daardoor misleid over de resultaten van Ahold en hadden - indien door de accountant wel op juiste wijze voorgelicht - andere investeringsbeslissingen over Ahold genomen."

"De VEB zal zich hardmaken voor schadevergoedingen door Deloitte Accountants aan gedupeerde beleggers. De precieze schade zal nog moeten worden vastgesteld. De totale schade in de Ahold zaak bedroeg vele miljarden."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.