Nieuws

Accountants Jules Muis en Dick Korf gehoord door parlementaire commissie kredietcrisis

De parlementaire commissie die onderzoek gaat doen naar de oorzaken van de kredietcrisis en de ingrepen van het kabinet in de financiële sector naar aanleiding van de crisis, heeft gisteren het schema bekendgemaakt van de eerste week van openbare gesprekken. De gesprekken beginnen op maandag 18 januari 2010 en duren naar verwachting drie weken.

Naast bankiers, wetenschappers, politici en toezichthouders zijn ook accountants uitgenodigd hun visie te geven op de financiële crisis. Op woensdag 20 januari worden Jules Muis en Dirk Korf door de 'Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel', zoals de commissie onder voorzitterschap van SP-Kamerlid Jan de Wit officieel heet, gehoord.

Muis was controller bij de Wereldbank en directeur-generaal en chief internal auditor van de Europese Commissie, en heeft een weblog op deze site. Korf is partner bij KPMG en voorzitter van de sectorcommissie banken van het NIVRA.

De openbare gesprekken zijn live te volgen op de site van de Tweede Kamer via Live Debatten. De schema's van week twee en drie worden op donderdag 21 en donderdag 28 januari bekendgemaakt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.