Nieuws

Ernst & Young publiceert weer gewoon Nederlandse jaarverslagen

Het Nederlandse jaarverslag van Ernst & Young is weer terug. Drie jaar geleden stopte het kantoor ermee wegens gebrekkige belangstelling uit de buitenwereld. Die is echter toch zo groot dat het jaarverslag weer een feit is.

"Inderdaad hebben wij in 2008 de beslissing genomen om onze presentaties alleen weer te geven in de global structuur, als onderdeel van de Emea-regio", aldus woordvoerster Jhorna Smidt van Ernst & Young. "In 2008 hebben wij toen ons laatste Nederlandse jaarverslag gepubliceerd." 

De motivatie om te stoppen drie jaar geleden was het gebrek aan belangstelling. Er is nauwelijks vraag naar het Nederlandse jaarverslag, zo motiveerde Ernst & Young in 2008 het besluit. Voortaan werden de Nederlandse cijfers opgenomen in de internationale verslaggeving. 

"Maar we kregen daar toch veel vragen over van stakeholders", zo vervolgt Smidt. "Klanten en vooral media waren benieuwd hoe wij in Nederland presteerden. Men wilde ons met andere kunnen vergelijken. Het Transparantieverslag dat wettelijk verplicht is, is daarvoor niet geschikt, het is lastig om op basis daarvan vergelijkingen te kunnen maken. Vorig jaar hebben wij een verkort jaarverslag gepubliceerd en dit jaar een geheel jaarverslag. Overigens alleen digitaal. Wie een hardcopy wil hebben, kan ons jaarverslag printen."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.