Nieuws

Mazars: ‘Een zeven voor Barnier’

Mazars betreurt dat de joint audit niet overeind is gebleven in de uitgewerkte plannen van Eurocommissaris Barnier over de accountancy. Maar een Europees onderzoek naar de joint audit en de verplichte roulatie van kantoren maken voor Mazars veel goed.

"Misschien is het nog iets te vroeg voor een duidelijk oordeel, maar persoonlijk geef ik het rapportcijfer 7 voor Barniers plannen", zegt bestuurder Paul Steman van Mazars. 

"Jammer van de aanpassingen op het oorspronkelijke voorstel. Uiteraard heb ik het over het niet verplicht stellen van de joint audit. Maar er zijn ook veel positieve punten. De verplichte roulatie zal leiden tot meer diversiteit in deze oligopolistische markt. Ook al zullen de veranderingen langzaam gaan." 

Steman wijst erop dat de joint audit niet helemaal van tafel is. "Belangrijk is dat Barnier gezegd heeft dat er een onderzoek komt naar de joint audit. Het is goed dat de EU meewerkt aan het uit de weg ruimen van fabels over de joint audit. De feiten zullen voor zich spreken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.