Nieuws

Accountantskamer verklaart klacht tegen E&Y-accountant Q-Park ongegrond

De Accountantskamer heeft de tuchtklacht die Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) namens P1 Holding indiende tegen Pieter Jongstra van Ernst & Young als de externe accountant van parkeeronderneming Q-Park vandaag in alle onderdelen ongegrond verklaard.

De tuchtklacht betrof de jaarrekeningen 2008 en 2009 van Q-Park en draaide om de toepassing van International Accounting Standard (IAS) 40 over vastgoedbeleggingen. De Accountantskamer behandelde de klacht in januari van dit jaar. 

Ernst & Young laat in een persbericht weten verheugd te zijn over de uitspraak, "die met een inhoudelijke toetsing de externe accountant over de hele lijn vrijpleit. De Accountantskamer bevestigt hiermee dat Pieter Jongstra, als externe accountant van Q-Park voor de jaarrekeningen 2008 en 2009, zijn opdracht correct heeft uitgevoerd en dat de goedkeurende accountantsverklaringen over die jaren terecht zijn afgegeven." 

"Het betreft hier dossiers uit 2008 en 2009. SOBI procedeert namens P1, een concurrent van Q-Park. P1 heeft een aantal juridische zaken lopen tegen Q-Park", aldus Ernst & Young. 

"Wij benadrukken dat wij elke rechtszaak uiterst serieus nemen. Verschillen van inzicht en verschillen in interpretatie van regels worden soms aan de rechter voorgelegd en dat kan verhelderend werken voor beide partijen. Helderheid is in ons vak cruciaal voor de relevantie van ons werk voor de samenleving. Soms leiden deze uitspraken tot aanscherping van ons beleid. Dat komt ten goede aan de kwaliteit die wij leveren aan onze cliënten en overige belanghebbenden."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.