Nieuws

Kamer dient zes moties over accountancy in

In de Tweede Kamer zijn gisteren tijdens het plenaire debat met minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem over het vorige week gehouden algemeen overleg over accountancy zes moties ingediend.

Het gaat om de volgende moties:

In zijn reactie op de moties ontraadde Dijsselbloem de motie over alternatieve verdienmodellen voor de accountancysector (32681-6). Hij wil hierin het initiatief vooralsnog aan de sector laten, zoals ook bleek tijdens het algemeen overleg op 14 mei.

De motie van Van Vliet (32681-7) over niet uit de balans blijkende verplichtingen valt buiten de aangekondigde evaluatie van de Wet toezicht accountantsorganisaties, maar Dijsselbloem stelde voor het punt onder de aandacht te brengen van de minister van Veiligheid en Justitie. Indiener Roland van Vliet hield de motie na die toezegging aan.

Ook het verhogen van de controlegrenzen (32681-10) valt op het terrein van Veiligheid en Justitie. De minister stelde voor om ook deze motie onder de aandacht te brengen van die minister en de motie aan te houden. Omdat Eddy van Hijum naar een ander debat moest en Aukje de Vries nog met hem wil overleggen is de beslissing over aanhouden nog niet genomen. De Vries gaf echter aan het voorstel van de minister redelijk te vinden.

De Tweede Kamer stemt volgende week over de moties. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.