Nieuws

Spiegelverbod voor voyeuristische 'accountant'

Wat doet een man die problemen heeft op zijn werk? Weinigen zullen doen wat de 39-jarige Brit Barry Dyson deed.

Een rechtbank in Manchester heeft Dyson, in de Britse pers aangeduid als accountant, veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien weken, omdat hij met een spiegeltje vrouwen onder hun rok probeerde te kijken. Ja, hij had voyeuristische neigingen, zo erkende Dyson tijdens zijn rechtszaak, aldus Britse media en ook de website Accountancy Live.

Maar het waren pas de problemen op zijn werk, in combinatie met een sterfgeval in de familie, die hem tot zijn daden van eind vorig jaar hadden gebracht: gewapend met een spiegeltje in zijn rugzak zwierf hij in de periode voor Kerst door de warenhuizen Harvey Nichols en Selfridges,  waar hij vrouwen besloop om hen onder hun kleding te kunnen kijken. Beveiligers dachten aanvankelijk met een zakkenroller te maken te hebben, maar Dyson gaf snel na zijn aanhouding toe andere bedoelingen te hebben.

Volkomen onacceptabel, doortrapt en respectloos, zo noemde de rechter dit gedrag. Hij legde de gevangenisstraf op mede omdat Dyson in 2009 ook al op vergelijkbare overtredingen was betrapt. Voorts is het hem nu verboden in het openbaar welk reflecterend voorwerp dan ook bij zich te dragen. De Daily Mail merkt daarbij op - ter geruststelling dat van een trend geen sprake is? - dat de accountant de eerste Brit in de geschiedenis is die een dergelijke straf opgelegd krijgt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.