Nieuws

Nieuw bestuursmodel Deloitte Nederland

De raad van bestuur van Deloitte gaat van acht naar drie leden, met daar onder een nieuw Executive Committee. Een nieuwe functie is die van Chief Quality Officer. Peter Bommel blijft voorzitter.

Deloitte heeft tijdens haar Algemene vergadering van Aandeelhouders op zaterdag 19 september gekozen voor een nieuw bestuursmodel en tevens het nieuwe bestuur van Deloitte Nederland gekozen. Peter Bommel is herbenoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

In het nieuwe bestuursmodel, dat vanaf 1 oktober 2015 van kracht is, gaat de raad van bestuur van acht naar drie leden, met daar onder een nieuw Executive Committee. In 'lijn met haar focus op kwaliteit en kwaliteitsverbetering' is ook een bestuurder met die specifieke verantwoordelijkheid benoemd, de chief quality officer (CQO), aldus Deloitte. Cees de Boer bekleedt deze positie, totdat een externe kandidaat is benoemd.

Naast de herbenoeming van Peter Bommel als chief executive officer (ceo) is Mario van Vliet als chief operations officer (coo) benoemd. De benoemingen gelden voor een termijn van vier jaar.

Het nieuwe bestuursmodel is geheel in lijn met de hervormingsplannen voor de accountantssector van de brancheorganisatie NBA, stelt Deloitte: een compact bestuur dat geen directe cliëntverantwoordelijkheden heeft.

In het nieuwe Executive Committee zijn de 'businessleiders' vertegenwoordigd (Audit, Risk Services, Tax & Legal, Financial Advisory Services en Consulting) plus de leiders van Clients & Markets, Financiën, Talent, de Strategy Officer en Risk & Reputation.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.