Nieuws

Wijzigingsbesluit vernieuwing BBV gepubliceerd

Het definitieve Wijzigingsbesluit vernieuwing BBV (Besluit begroting en verantwoording) met de wijzigingen voortvloeiende uit het traject Vernieuwing BBV en uit de invoering van de Vennootschapsbelasting is vandaag geplaatst in het Staatsblad.

Dat meldt de Commissie BBV.

In 2014 heeft een door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ingestelde adviescommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de VNG, het ministerie van BZK en vertegenwoordigers van gemeenten en provincies, onder leiding van de Eindhovense wethouder Staf Depla, een rapport uitgebracht over de vernieuwing van het BBV. Een stuurgroep onder leiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de adviezen uitgewerkt.

Op 10 september 2015 is het concept wijzigingsbesluit van het BBV ter consultatie gepubliceerd. Naar aanleiding van de reacties in de consultatieronde en het advies van de Raad van State is het wijzigingsbesluit op bepaalde punten verduidelijkt en aangepast. Het wijzigingsbesluit is vandaag geplaatst in het Staatsblad.

» Meer informatie over het besluit is beschikbaar op de site van de Commissie BBV

Lees ook het artikel ‘Boekhoudingen gemeenten eindelijk vergelijkbaar’ op de site van Binnenlands Bestuur en het interview uit juli 2015 met Henk van der Heijden, de voorzitter van de Commissie BBV, op deze site.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.