Nieuws

SRA: 'NBA zocht voorzitter met mkb-roots'

SRA-voorzitter Paul Dinkgreve stelt dat de NBA wel degelijk heeft gezocht naar een voorzitter met een mkb-achtergrond. Hij reageert daarmee op statements van Novak-voorzitter Moling in het FD.

Dat blijkt uit een column van Dinkgreve op de SRA-website, die afgelopen vrijdag is geplaatst. Moling stelt in het FD-interview dat hij zich kandidaat heeft gesteld omdat de NBA geen mkb-kandidaat wilde voordragen. Dinkgreve benadrukt dat de NBA wel naar die kandidaat heeft gezocht: "De NBA heeft voor alles uitgebreid gezocht naar een voorzitter met mkb-roots. Moling kon als lid van het LOA-bestuur volledig op de hoogte zijn van de zoektocht naar een kandidaat met dit profiel. Niemand, ook Moling niet, meldde zich."

Daarnaast meldt Dinkgreve dat niet Novak, maar de SRA het initiatief nam voor het doorvertalen van het verbeterplan In het publiek belang naar het mkb. "Feit: SRA, in de persoon van Roland Ogink, is de initiatiefnemer van de NBA-werkgroep niet-oob-accountantsorganisaties die verantwoordelijk is voor de doorvertaling naar de mkb-praktijk", aldus Dinkgreve.

Dinkgreve zegt de column te hebben geschreven omdat hij het "van belang vindt dat alle accountants kunnen kiezen op basis van juiste informatie". 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.