Nieuws

Steun Zuid-Afrikaanse beleggers voor claimprocedure BarentsKrans

Een aantal grote institutionele beleggers uit Zuid-Afrika heeft zich aangesloten bij de claimprocedure van advocatenkantoor BarentsKrans tegen meubelconcern Steinhoff.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Volgens BarentsKrans zien de Zuid-Afrikaanse beleggers de claimprocedure van het kantoor als juridische voorkeursroute, in ieder geval voor hun eigen beleggingen. De klanten namens wie zij geld belegd hebben moeten zich nog zelf melden bij BarentsKrans. Het advocatenkantoor, dat de claimprocedure begin dit jaar aankondigde, moet nog wel een dagvaarding uitbrengen, aldus het FD.

De beurswaarde van Steinhoff kelderde nadat eind 2017 'boekhoudkundige onregelmatigheden' bij het bedrijf aan het licht kwamen. Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse concern is statutair gevestigd in Amsterdam. Beleggersvereniging VEB kreeg vorige week toestemming van de rechtbank Amsterdam om een procedure te starten in Nederland. Een verzoek tot opschorting in afwachting van een procedure in Duitsland, waar Steinhoff een beursnotering heeft, wees de rechter af.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.