Nieuws

Britse toezichthouder gaat big six intensiever monitoren

De Financial Reporting Council (FRC) gaat de grootste zes accountantskantoren scherper in de gaten houden, onder andere door toe te zien op de geschiktheid van te benoemen topfunctionarissen.

De Britse toezichthouder gaat met KPMG, EY, Deloitte, PwC, BDO en Grant Thornton in overleg over de kandidatuur van bijvoorbeeld niet-uitvoerende bestuurders, heads of audit en ethics partners. De FRC heeft geen bevoegdheden als het gaat om benoemingen, maar rekent op de medewerking van de grote kantoren.

De nieuwe benadering voor het monitoren van de big six moet bijdragen aan het voorkomen van "systematic deficiencies within firms' networks, disruption in the provision of statutory audit services and instability in the financial sector", aldus de FRC.

Maandag maakte de toezichthouder al bekend dat de sancties tegen falende accountants strenger worden. Eerder werd al een onderzoek aangekondigd naar een audit only-model. De FRC ligt in het Verenigd Koninkrijk onder vuur van de politiek omdat het zijn oor te veel zou laten hangen naar de accountantssector. De Britse regering heeft gezegd dat het onderzoek gaat doen naar het functioneren van de toezichthouder.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.