Nieuws

Jubileumuitgave Accountant: Leer van Limperg is nog steeds actueel

De Leer van het Gewekte Vertrouwen van Th. Limperg is nog steeds actueel. En het accountantsberoep heeft bij het onderdeel 'gewekte verwachtingen' nog een weg te gaan. Dat zegt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in de jubileumeditie van Accountant.

"We moeten nog duidelijker communiceren wat we wel en niet doen. Ons beroep gaat immers over vertrouwen", aldus Van der Vegte. "We schrijven een vrij beknopte accountantsverklaring, waar een hele wereld achter zit die ontastbaar is voor de meeste gebruikers. Vertrouwen is daarvoor cruciaal, maar ook vertellen wat je doet." Het accountantsberoep is volgens de NBA-voorzitter wel "op de goede weg".

De principes van Limperg, grondlegger van het accountantsberoep in Nederland, komen prominent aan de orde in het jubileumnummer van Accountant. Met het magazine sluit de NBA de activiteiten in het kader van het 125-jarig accountantsberoep af. In het blad wordt ook teruggeblikt op de thema’s van de 'Springlevend'-webinars die in het kader van het jubileum zijn georganiseerd.

Aan de hand van 25 fragmenten uit het eveneens 125 jaar bestaande magazine wordt de historie van het beroep in Nederland in beeld gebracht. Ook wordt een aantal medewerkers van de NBA in het zonnetje gezet.

Minister Hoekstra van Financiën feliciteert het beroep met het jubileum. De kernwaarden van het vak staan nog steeds "fier overeind", aldus de minister. "Op naar de volgende 125 jaar!"

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.