Nieuws

Meestgenoemd nieuw jargon door thuiswerken: ‘Je staat nog op mute’

NRC-columniste Japke-d. Bouma ging aan het eind van ‘rampjaar 2020’ op zoek naar nieuw ergerniswekkend kantoorjargon. “Je staat nog op mute” werd door de veelal thuiswerkende lezers het meest genoemd.

Honderden lezers van de populaire NRC-columniste, die graag de eigenaardigheden van het kantoor aan de kaak stelt, stuurden haar suggesties voor een nieuwe top tien van opmerkelijke kantoortaal. De invloed van de coronacrisis en het thuiswerken was daarbij niet te missen.

In de ranglijst staan onder meer de ‘biobreak’ (noem die toch gewoon weer pauze), de ‘hybride werkvloer’ (een kantoor waar deels op het werk en deels thuis wordt gewerkt) en ook ‘elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten’ (waarbij Bouma eerder denkt aan “parenclubs, heftige vrijpartijen of, erger nog, aan een team gespierde kerels dat langskomt om me eens even flink af te tuigen”).

Hoog scoren ook uitdrukkingen als ‘coronaproof’ en de ‘call’ (wat nu vooral staat voor videovergaderen). Maar de absolute nummer één op de lijst is ‘Je staat nog op mute’; een topper die Bouma volgend jaar liever niet meer wil horen. “En dat terwijl ‘de muteknop’ zelf zo’n mooie nieuwe aanwinst is op je werk. Je zou willen dat je die straks terug op kantoor ook krijgt, om een aantal collega’s op stil te kunnen zetten.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.