Nieuws

PwC'er Robert Swaak start als topman bij ABN Amro

Voormalig PwC'er Robert Swaak is op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van ABN Amro benoemd tot nieuwe topman. Na afloop van de vergadering nam hij het stokje over van Kees van Dijkhuizen, die ruim drie jaar de leiding had bij de bank.

Voordat Swaak bij ABN Amro begon bekleedde hij verschillende directiefuncties bij PwC. Bovendien was hij de tweede man van PwC wereldwijd. President-commissaris Tom de Swaan van ABN Amro noemde Swaak eerder een "ervaren bestuurder" en roemde zijn "brede en relevante expertise in de financiële sector".

"Voor het grote publiek is Swaak misschien een onbekende, maar in de sector is hij dat zeker niet", zei De Swaan in januari tegen het ANP. " Ook minister Wopke Hoekstra van Financiën toonde zich tevreden met de keuze voor Swaak.

Bij ABN Amro gaat Swaak zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling haar voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt.

Witwasonderzoek

Een van Swaaks eerste opdrachten is om ABN Amro na een roerige periode, waarin de bank onder meer verzeild raakte in een antiwitwasonderzoek, in rustiger vaarwater te brengen. Daarna zal ook een nieuwe strategie moeten worden uitgestippeld.

In een interview met het FD zegt Swaak hierover:"De bank heeft zijn volledige medewerking toegezegd aan het OM en dat zet ik door. Overigens zijn compliance en antiwitwasbeleid een belangrijk deel van mijn carrière geweest. Als accountant maar ook als adviseur van de financiële sector."

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.