Nieuws

KPMG waarschuwt voor laadpaalfiles op weg naar de wintersport

Wintersporters die met een elektrische auto naar de wintersport gaan, moeten onderweg naar Oostenrijk rekening houden met lange rijen bij de laadstations.

Dat blijkt uit onderzoek van KPMG, dat vooral waarschuwt voor "zwarte zaterdag" 25 februari, als de voorjaarsvakantie voor Midden- en Noord-Nederland begint en tegelijk wintersporters uit Zuid-Nederland huiswaarts keren. "Dat betekent dat beide verkeersstromen elkaar rond Frankfurt gaan tegenkomen", zegt Stijn de Groen van KPMG Automotive.

"In 2020, net voor de uitbraak van covid-19, zagen we wachttijden van soms 75 minuten per laadstation. De rijen zullen naar verwachting korter zijn, maximaal zestig minuten, maar wees voorbereid", aldus De Groen. "Het snellaadnetwerk in Duitsland is dan wel uitgebreid, maar het aantal Nederlanders met een elektrische auto is veel sterker gegroeid." Volgens KPMG rijden in de komende vakantieperiode tussen de achtduizend en tienduizend elektrische voertuigen vanuit Nederland naar Oostenrijk.

Elektrisch rijden

Met name zakelijke rijders kiezen tegenwoordig voor een elektrische auto, maar vorig jaar koos ook ruim een kwart van de particulieren bij de aanschaf van een nieuwe auto voor elektrisch. Van de circa 350.000 elektrische auto's in ons land is zo'n 54 procent een leaseauto. Accountantskantoren lopen met elektrisch rijden voorop, in het kader van het duurzaamheidsbeleid.

De ANWB waarschuwt voor lange files richting wintersportgebieden in de komende weekends, niet alleen bij de laadstations.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.