Opinie

Jan Hommen over de rekening van accountants

Ooit - jaren geleden - was ik uitgenodigd voor de Accountantsdag. Het ging over innovatie en ik mocht daarover meepraten op het podium.

De organisatie vond dat ik verstand van innovatie had want daarom hadden ze mij uitgenodigd. Ik wilde zeggen dat het tijd was voor innovatie. Maar eerst op de bestaande kerngebieden van de accountant. En dat standaardisatie een randvoorwaarde is voor innovatie. Veel bestuurders vonden toen dat de accountants moeten innoveren door iets te zeggen over privacy, duurzaamheid en andere nieuwe gebieden. 

Op een vrijdagmiddag werd ik gebeld door een bestuurslid van mijn kantoor. Hij had de uitnodiging ontvangen voor de Accountantsdag. Ook hij vond dat ik verstand had van innovatie. Maar hij dacht niet dat ik met bestuurders op een podium kon praten. Want ik was geen bestuurder, daar had hij gelijk in. Ook de organisatie had achteraf de fout ingezien. Dus ik hoefde niet meer naar de Accountantsdag te komen. 

Nu hadden ze de cfo van mijn kantoor uitgenodigd. De cfo wist niet zoveel van innovatie maar hij kende Jan Hommen persoonlijk, dat was beter. 

In de zaal zag ik de discussie. Jan Hommen zei dat accountants duur zijn. 

Ik las in de krant dat de bonus van Jan Hommen over 2010 niet te hoog is maar past binnen de regels. Daar ben ik blij om. Jan Hommen vond dat accountants mee moesten denken over standaardisatie. Dat vind ik ook. Nog steeds.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Marc van Hilvoorde is werkzaam voor Logius en daar verantwoordelijk voor het team Centrum voor Standaarden.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.