Nieuws

BDO en PKF fuseren in Groot-Brittannië

PKF fuseert in Groot-Brittannië met de Britse tak van BDO. De nieuwe organisatie zal onderdeel uitmaken van het wereldwijde BDO-netwerk. Ook in China is een fusie van beide kantoren aangekondigd. Eerder sloten ledenfirma's van PKF in Australië en Vietnam zich aan bij BDO.

Ondanks de fusie blijft BDO in Engeland de nummer zes onder de accountantskantoren. Beide partijen zullen verder gaan onder de naam BDO. De nieuwe firma zal in Engeland 3.500 medewerkers tellen. BDO heeft in Engeland veertien vestigingen en PKF twintig. De omzet zal ongeveer 400 miljoen pond sterling bedragen. 

De samenvoeging tussen beide firma's zat er al langer aan te komen. Over de fusie werd al enkele maanden gespeculeerd. 

BDO en PKF zijn beide spelers in het middensegment van de Britse accountancy. BDO is na Grant Thornton de nummer zes in de Britse markt en PKF de nummer negen. Na de fusie is de nieuwe organisatie qua omzet nog iets kleiner dan Grant Thornton. 

Afgelopen zomer schoven BDO en de East Coast Practice van PKF in Australië hun organisaties ineen. In Vietnam vormen een aantal kantoren, waaronder de ledenfirma van PKF in Hanoi, sinds oktober van dit jaar de nieuwe tak van BDO in dat land. De fusie in China tussen de beide firma's zal voor het eind van dit jaar zijn afgerond.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.