Nieuws

NBA Alert ziekenhuizen: medio februari

De NBA zal op 15 februari een Alert uitbrengen met aanwijzingen aan haar leden voor de controle en oordeelsvorming bij ziekenhuizen.

De NBA heeft eind december 2012 bij de minister van VWS aandacht gevraagd voor de jaarrekeningen 2012 en andere financiële verantwoordingen van instellingen voor medisch specialistische zorg (onder andere ziekenhuizen en universitaire medische centra). In 2012 is de prestatiebekostiging uitgebreid en geldt er tevens een overgangsregeling.

Om de jaarrekening en de verantwoordingen correct te kunnen opstellen is voor de instellingen op onderdelen van de regelgeving en de te hanteren begrippen meer duidelijkheid vereist. Ook voor de controle door accountants en voor de zorgverzekeraars is die duidelijkheid vereist.

Op initiatief van het ministerie vindt momenteel hierover wekelijks overleg plaats met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), het platform voor accountants werkzaam in de zorg (Coziek) en de NBA. 

De NBA zal op 15 februari naar de stand van zaken op dat moment een Alert uitbrengen met aanwijzingen aan haar leden voor de controle en oordeelsvorming bij de ziekenhuizen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.