Nieuws

FC Twente onder verscherpt financieel toezicht KNVB

De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente ingedeeld in categorie 1. Dat betekent dat de club onder verscherpt toezicht wordt verplicht om zijn financiën weer op orde te brengen.

Dat meldt de club vandaag op zijn homepage. Eind april legde voetbalbond KNVB aan FC Twente voor 35.000 euro boetes op wegens het niet naleven van administratieve regels. De oorspronkelijke jaarrekening van 2012-2013 is afgekeurd. Het heikele punt was het verwerken van toekomstige opbrengsten van tv-gelden van televisiemaatschappij Fox in de jaarrekening van voetbaljaar 2012-2013.

De indeling in categorie 1 is daar een direct gevolg van. Clubs die zijn ingedeeld in die categorie scoren op financieel terrein onvoldoende en moeten werken aan financieel herstel. Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit gaan doen. Daartoe maken ze een plan van aanpak om de club binnen maximaal drie jaar structureel naar categorie 2 of 3 te brengen.

Gedurende het traject houdt de licentiecommissie de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Als de club daar zonder toestemming vanaf wijkt, kunnen sancties volgen variërend van een waarschuwing tot winstpunten in mindering.

Gert-Jan Nijweide, manager Finance & Control van de club: "Met dit scenario, mede een gevolg van het doorschuiven van de verwerking van de transactie waarbij we een deel van de extra tv-gelden hebben verkocht aan een externe partij, hielden we rekening. We hebben in overleg met de KNVB een plan van aanpak gemaakt om op korte termijn weer naar categorie 2/3 te gaan. De KNVB houdt daarbij toezicht op de gemaakte afspraken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.