Nieuws

EY na zes jaar terug in Hengelo

EY heeft een nieuwe vestiging geopend in Hengelo, zes jaar nadat zij zich terugtrok uit de deze stad. Het economisch belang van de Twentse regio en toenemende druk op de arbeidsmarkt verleidde EY tot een terugkeer.

Op 1 april opende EY in Hengelo opnieuw een vestiging. De bezetting bedraagt ongeveer dertig medewerkers. De opening is zes jaar nadat het bedrijf de regiovestiging verkocht aan BDO, inclusief personeel en klanten.

"Ik wil benadrukken dat we nooit weggeweest zijn uit Twente", zegt Daniël Groot Zwaaftink, partner van EY in Hengelo. "We bedienen nog steeds grote klanten in deze regio, zoals TKH, Siemens, Eaton, Wegener, Twentestad en Bolletje. Die hebben we destijds behouden of hebben we recent gewonnen."

"Van onze klanten hebben we gehoord dat het heel belangrijk is dat wij met een eigen vestiging aanwezig zijn in Twente. Een aantal van onze offertes hier in de regio zijn goedgekeurd door klanten omdat we hadden toegezegd een eigen vestiging te openen hier. Het is voor veel bedrijven en non for profit-organisaties een pre dat wij hier nadrukkelijk aanwezig zijn."

Dat EY voor een nieuwe vestiging in Hengelo koos, heeft mede te maken met de gunstige economische vooruitzichten in Twente. Het is een van de drie meest concurrerende regio's van het land, volgens recent onderzoek. Het aantal startende bedrijven bedroeg de afgelopen vijf jaar 27.000.

"We richten ons op alle bedrijven, van mkb tot het grootbedrijf", zegt Groot Zwaaftink. "Maar ook op startups, waarvan er hier veel zijn in Twente. Dit is een hele mooie regio die veel kennis en technologie herbergt, mede door de aanwezigheid van de universiteit."

Maar ook een signaal richting de arbeidsmarkt, legt Groot Zwaaftink uit. "We willen voor onze mensen een werkplaats die bij hun woonplaats is, zeker nu een war for talent plaatsvindt."

Overigens noemt Groot Zwaaftink de keuze voor een Twentse vestiging een ‘bescheiden investering'. "Je vergeet soms hoe groot de afstanden zijn naar dit deel van Nederland. Vanuit Zwolle of vanuit Arnhem is het een uur rijden naar Hengelo. Met een bescheiden kantoor maken we toch een sterk signaal richting de regio."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.