Nieuws

'Strafrechtelijk onderzoek naar drie partners KPMG'

Het strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude rond het hoofdkantoor van KPMG heeft zich uitgebreid van twee naar drie ex-partners. Dat meldt De Telegraaf.

De krant zegt zich te baseren op ‘bronnen dicht bij het onderzoek’. De pogingen van topman Jan Hommen om de zaak te schikken zouden vooralsnog op niks zijn uitgelopen. Daarmee doemt de mogelijkheid op dat het strafrechtelijk onderzoek toch nog uitmondt in een openbare strafzaak.

In het kader van de zaak heeft KPMG volgens door De Telegraaf opgevoerde ‘ingewijden’ gedwongen afscheid genomen van drie partners die waren betrokken waren bij de bouw het veelbesproken hoofdkantoor in Amstelveen.

Naast de al eerder bekend geworden naam van oud-bestuurder Jaap van Everdingen, die de leiding had over de joint venture waarin het nieuwe hoofdkantoor was ondergebracht en daarom in april 2014 terugtrad uit al zijn functies, zou het gaan om de financial director en de general counsel van de accountantsfirma.

Justitie wil dit tegenover de krant bevestigen noch ontkennen: “We geven geen commentaar op namen. Het onderzoek door de FIOD is nog gaande. In zijn algemeenheid: zoals bij ieder onderzoek kunnen er gedurende de waarheidsvinding verdachten bijkomen of afgaan”, aldus een woordvoerster.

Naast de zaak rond het KPMG-hoofdkantoor loopt er ook nog een onderzoek naar drie accountants die mogelijk betrokken zijn bij het verhullen van betaling van steekpenningen in de jaren negentig door Ballast Nedam.

KPMG zegt in een reactie geen commentaar te geven over de zaken zolang het onderzoek loopt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.