Nieuws

Amsterdam: '24,5 miljoen is en blijft kwijt'

De gemeente Amsterdam is 24,5 miljoen euro kwijt en stopt met zoeken naar het geld.

De gemeente zegt dat het geld is kwijtgeraakt toen de 44 administraties van stadsdelen en resultaatverantwoordelijke eenheden werden overgeheveld naar die van de centrale stad. Volgens het stadsbestuur zijn de miljoenen niet verdwenen, maar kan de gemeente niet zien in welke potjes het geld nu zit.

De raad wilde voor 16 maart weten waar het geld is, maar het stadsbestuur denkt dat de kans erg klein is dat het geld nog gevonden wordt. Vandaar dat er nu een punt wordt gezet achter de zoektocht. De 24,5 miljoen euro wordt volgens Het Parool als 'kosten bedrijfsvoering' over alle gemeentelijke diensten evenredig verdeeld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.