Nieuws

EY-reactie op AFM-boete: 'Geen goede reflectie van resultaten inspectie'

EY vindt dat de door de AFM gehanteerde berekeningsmethodiek leidt tot een boetebedrag dat "geen goede reflectie is" van de resultaten van de inspectie van de 2012 dossiers. EY had toen het laagste aantal dossiers 'met bevindingen'.

Dat zegt EY in een schriftelijke reactie op de vandaag bekendgemaakte boetes voor de big four, waaronder een van € 2.230.000 voor EY. Dat is de hoogste van de vier boetes die de AFM aan de big four heeft opgelegd.

In het meest recente inspectierapport concludeerde de AFM dat EY verbetering heeft laten zien ten opzichte van de eerdere inspectie, aldus EY. "In zeven van de tien dossiers waren er geen bevindingen. De AFM had bevindingen in drie dossiers; het laagste aantal in de inspectie van 2012."

Op basis van de individuele bevindingen uit de inspectie van de dossiers uit 2012, concludeert de AFM tevens dat EY haar zorgplicht zou hebben geschonden. Marcel van Loo, bestuursvoorzitter van EY in Nederland: "In deze laatste inspectie hebben we een kwaliteitsverbetering laten zien. Uiteraard is verdere verbetering noodzakelijk. Kwaliteit staat daarom dag in dag uit centraal bij al onze medewerkers. Wij zullen samen met de sector in dialoog treden met de AFM over de uitleg van de zorgplicht. Wij doen dat voor onze organisatie, voor onze mensen en voor de toekomst van ons beroep. Wij zijn sterk van mening dat wij hetzelfde doel nastreven; continue kwaliteitsverbeteringen om het vertrouwen van het publiek in ons beroep en in de kapitaalmarkten te versterken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.