Nieuws

Brief BZK en VNG-notitie over indienen jaarstukken gemeenten 2015

Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt formeel vast aan de wettelijke verplichting voor gemeenten de jaarstukken, controleverklaring en het verslag van bevindingen vóór 15 juli aan te leveren, maar financiële sancties worden pas opgelegd als de stukken op 15 augustus nog niet binnen zijn.

Dit omdat is gebleken dat in het eerste verslagjaar na de decentralisatie het vaststellen van de getrouwheid en rechtmatigheid van de bestedingen in het sociaal domein extra tijd vergt. Dat schrijft het ministerie in een brief aan de colleges van B&W, zo meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

"Dit geldt niet voor alle gemeenten in gelijke mate en de planning en werkzaamheden van gemeenten en accountants moeten vanzelfsprekend zoveel mogelijk gericht blijven op een indiening van de verantwoordingsinformatie voor 15 juli", aldus het ministerie.

De brief van BZK gaat niet in op de behandeling van de jaarstukken 2015 in de gemeenteraad. De VNG geeft hiervoor in een notitie een handreiking. "Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen de komende periode nauwgezet", aldus de gemeentekoepel.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.