Nieuws

Vallei voorgedragen als nieuwe accountant Groningse gemeenten

De vier Groningse gemeenten die vorig jaar Deloitte verloren als controlerend accountant willen in zee met Vallei Accountants. Dit kantoor nam onlangs ook de controletaken in Tiel over van Deloitte. Op 10 januari hebben de vier colleges ingestemd met de benoeming van de accountant.

Vallei Accountants uit het Utrechtse Woudenberg heeft op 3 januari een offerte voor de controle gestuurd naar de vier Groningse zogenaamde BMWE-gemeenten (Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond), na hiertoe te zijn uitgenodigd. Dat staat in de offerte die de gemeente Winsum aan Accountant.nl heeft gestuurd ter inzage. In de week van 16 t/m 19 januari moeten de afzonderlijke raden de benoeming van de accountant bekrachtigen. 

Half november werd bekend dat Deloitte niet langer de controle van de jaarstukken wilde verzorgen voor de BMWE-gemeenten. Die slaagden er vervolgens niet in om een accountantskantoor te vinden dat de controle wilde overnemen

Naar nu blijkt heeft Vallei Accountants zich gemeld als alternatief voor Deloitte. Half december is het regionale kantoor op bezoek geweest bij de vier Groningse gemeenten, wat leidde tot een uitnodiging om een offerte uit te brengen. 

Stroomversnelling

Uit die offerte blijkt dat Vallei Accountants een team beschikbaar stelt waarin accountants zitten die ervaring hebben opgedaan bij gemeenten en gemeentelijke instellingen. Volgens het kantoor is dit team samengesteld in reactie op de ontwikkelingen in de gemeentemarkt en wil Vallei met “een vernieuwend concept en andere focus” de controle ter hand nemen. “Door de recente ontwikkeling bij de grote kantoren is dit in een stroomversnelling gekomen”, aldus Vallei. 

Tegen welke vergoeding Vallei de controle aanbiedt is niet bekendgemaakt. Wel stelt het kantoor de opdracht aan te nemen tegen een vast bedrag, inclusief aanvullende ondersteuning van de bestuurlijke en de ambtelijke organisatie vanuit de accountantsfunctie. 

Eind vorig jaar nam Vallei Accountants ook al de wettelijke controle in de gemeente Tiel over van Deloitte. Begin januari zei Marfred de Leeuw van Vallei Accountants dat hij “wil laten zien dat je als accountant kwaliteit kunt bieden tegen een betaalbaar uurtarief". 

Update 11 januari: uit het raadsvoorstel blijkt dat Vallei Accountants in de offerte uitgaat van een totaalbedrag van € 178.390 voor controle van de vier gemeenten plus de Gemeenschappelijke Regeling Participatie Noord-Groningen. 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.